Om mig

När jag pluggade i Rom mötte jag min man Marco och jag blev kvar där i 23 år. Vi flyttade till min barndomsgård i Sverige 2010 med våra två flickor och två katter. Efter ett tag fick vi fler djur och idag har vi två hästar och en hund också. Livet på en gård är så långt man kan komma storstaden Rom men vi trivs enormt här, och vi tror vi förlängt våra liv avsevärt med mycket motion, frisk luft och hälsosam mat. I ladugården har vi inrett till de åtta hästar som bor här och den gamla snickarboden har blivit till min ateljé. Med stockar i taket, tjockt brädgolv och spröjsade fönster är miljön mycket passande till mitt kreativa arbete. Här håller jag också kurser i oljemålning till exempel. På gården bor också min mamma, men min pappa gick bort 2013. Han komponerade musik, framför allt för piano. Han trodde alltid på mig och har uppmuntrat mig till att bli konstnär. Musiken är ständigt närvarande i vårt hem då Marco spelar piano och komponerar, utbildad i Rom, och båda flickorna spelar piano och andra instrument också så som cello och gitarr. Faktiskt har vi två flyglar, lite galet  men det spelas flitigt på båda! Våra döttrar gillar också att skapa fantastiska bilder, främst med blyerts och kol,  men också mer och mer med färg så som akvarell och akryl. 

Annars ägnar vi mycket tid till att sköta om markerna och byggnaderna, något som vi tycker känns meningsfullt på många sätt. Dessutom går mycket tid till att umgås med och rida hästarna. Vår gosiga hund hänger med på allt vi hittar på. Katterna har fullt upp att hålla reda på möss och vår grannes två siameser, när de inte sover på någon soffa. I denna miljö känns det som att jag kan leva det liv som känns rätt för mig. Den kommande tiden ska jag måla mycket, nya tavlor är på gång då några utställningsmöjligheter öppnat sig. Jag föredrar att slippa utställningarnas oundvikliga känslostormar, men varför måla om man inte visar upp sig ibland! De flesta osålda verk finns att se i min ateljé och det går bra att besöka mig om man ringer innan. 

Curriculum vitae

Studier/utbildningar

Februari 2002 – December 2002

Specialistutbildning i restaurering och konservering av sten och mosaik vid “Istituto Superiore per la Conservazione ed il Restauro” i Rom, Italien.

 

1997 - 2000

Konservatorsutbildning vid “Istituto Superiore per la Conservazione ed il Restauro”, Rom, Italien. Inriktning mot målade ytor: fresco, träpannå, träskulpturer och taveldukar. Andra huvudämnen: konsthistoria, måleriteknikernas historia, restaureringens historia, kemi, fysik, biologi, foto, dokumentation, lagkunskap.

 

1990 - 1994

Konsthögskoleutbildning vid “Accademia delle Belle Arti”, Rom, Italien. Inriktning mot måleri. Andra huvudämnen: konsthistoria, anatomi, etsning, pedagogik, design, foto, etsningsteknikerna och dess historia.

 

1987-1990

International Baccalaureat Bilingual Diplom (engelska och svenska) vid ”Alberdink Thijm College”, Hilversum, Holland.

 

Augusti 1986 – Juni 1987

Senior High School vid “Connestoga High School”, Wayne, PA, U.S.A.

 

Augusti 1985 - Juni 1986

Första året på treårig samhällskunskaplig gymnasieutbildning på Samskolan, Göteborg.

 

Kurser

18 - 19 Mars 2010

Uppdateringskurs i kemi “Den kemiska risken med organiska lösningsmedel under restaurering: formulering av alternativa lösningar och jämförelse med vatten-system”, vid ”Istituto Superiore per la Conservazione ed il Restauro”, Rom, Italien.

 

Mars - Juni 2010

Restaurering och konservering av förgyllda och försilvrade objekt.

 

Mars - Maj 1996

Kurs i franska, Anduze, Frankrike.

 

1987

Saturday portfolio course at the Art Institute in Philadelphia, USA.

Kontakta mig

Vill du veta mer om min konst eller mina erbjudna kurser och workshops?

Du är varmt välkommen att ringa mig, men du kan även skicka din fråga via formuläret nedan. Jag kontaktar dig så snart jag kan.